Een eerste kennismaking
Er wordt wereldwijd meer gereisd en overnacht in een vreemde omgeving. Het overkomt veel mensen dat zij zich in die situatie eenzaam voelen en zich daar van de leegheid in hun leven bewust worden. Hangen aan de bar of Tv-kijken kunnen dit gevoel niet compenseren.


Dan ligt daar een Bijbel op of in het nachtkastje of op de schrijftafel. Voor velen is dit een eerste kennismaking met Gods Woord.

Moeilijke lectuur denkt u? Uit ontelbare reacties blijkt dat dit geen belemmering is om mensen tot inkeer te brengen of troost te bieden in hun situatie.

Met deze ervaring voor ogen, plaatsen The Gideons International Bijbels of meertalige Nieuw Testamenten in hotelkamers, pensions en vakantieverblijven.

Veelal op initiatief van het management van het gastverblijf, maar regelmatig ook op verzoek van hotelgasten die tijdens hun verblijf een Bijbel missen.

Werkwijze
Namens de kerken mogen en kunnen wij service aan de hotelgasten bieden door gratis een Bijbel of meertalig Nieuw Testament aan het hotel ter beschikking te stellen. De grote hotelketens in de wereld rekenen op de aanwezigheid van een hotel-Bijbel als een vast onderdeel van hun bedrijfsvoering. Het voegt immers waarde toe (service voor de gasten). 

Deelnemende hotels en vakantieverblijven worden in onze administratie opgenomen en periodiek gecontroleerd op aanwezigheid en conditie van de Bijbeluitgaven.

Regelmatig worden Gideonbijbels dan ook vervangen, omdat ze te belezen raken of omdat er notities of beschadigingen in de bladzijden zijn aangebracht.

Bijbels hebben ook benen. Ontbrekende exemplaren worden dan aangevuld. Soms komen er na verloop van tijd brieven binnen met een excuus, een geldbedrag en een getuigenis over de zegen die deze Bijbel teweeg heeft gebracht en hoe men de weg naar een kerk heeft kunnen vinden.

In Nederland worden viertalige Nieuw Testamenten geplaatst. (dit gaat in goede samenwerking met de Bijbelvereniging)

Hoe vraagt u deze voor uw hotel of vakantieverblijf aan?